6-7 éve merült fel az igény nálunk először egy szobainasra. Nektek van? Hasznos jószág. A férjem (velem ellentétben) elképesztően pedáns, de a levetett pulcsiját, nadrágját sokszor az étkezőben egy szék támlájára dobta. Roppantul idegesített a dolog, elképesztően rendezetlen lett ettől az egész nappali, így ki kellett találnom valamit az állandó konfliktusforrás megszűntetésére.

Elég picike volt a lakásunk akkoriban, ráadásul annyi mindennel fel kellett még szerelnünk, hogy minden fillér számított. A klasszikus, bolti drága darabok nem nagyon jöhettek szóba, nem is igazán tetszettek, hogy őszinte legyek. Valami eredeti, kevésbé tucat dolgot szerettem volna, ráadásul abból is feketét, mert az illett a hálószobai enterieur-be. Elkezdődött a kutatás, ötletelés - végül abban maradtunk, hogy megnézzük, mit lehet egy olcsó székből egy dekopírfűrész, néhány pánt és csavar segítségével kihozni. :) csodát:

IKEA szék szobainas

A svéd "kéksárga" áruház kínálatából választottam az akkor elérhető legolcsóbb, fekete fa STEFAN elnevezésű székeket, majd módszeresen feldaraboltuk őket. Mindössze pontosan ki kell mérni, levágni, majd felrögzíteni a falra. Ehhez sarokpántokat használtunk. 

Annyira megszerettük a két Fekete Istvánt, hogy velünk költöztek az új lakásba is, és nagyon jó szolgálatot tesznek. Mára kicsit megváltozott a lakás stílusa, egy letisztultabb fehér, vagy egy világos antik szék jobban megfelelne az ízlésünknek. Szerencsére rengeteg inspirációt lehet meríteni az internetről, aukciós oldalakon pedig dúskálhatunk hozzájuk való, olcsó alapanyagokban:  

IKEA szék szobainasIKEA szék szobainasA képek forrásáért, illetve további ötletekért látogassatok el pinterest oldalamra: https://www.pinterest.com/BalkonGaz/valet-diys/